Йоганн Кеплер (1571-1630), видатний німецький астроном і математик - Харьківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Центральна наукова бібліотека; Байрамова, Каріна Іванівна (Харків : ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2021)
Один з найвидатніших вчених ХVІІ ст. та основоположник нової астрономії Йоганн Кеплер (1571–1630) є яскравим представником своєї епохи, з її переплетінням соціальних інтересів, політичних течій, ризикованих компромісів та жорстоких війн. Кеплер був універсальним генієм і зробив внесок у науку, техніку, літературу, математику. Він відкрив закони руху планет (закони Кеплера), на основі яких склав планетні таблиці (Рудольфови). Заклав основи теорії затемнень. Винайшов телескоп, у якому об’єктив і окуляр — двоопуклі лінзи. До 450-річчя від дня народження цього видатного вченого ЦНБ підготувала книжково-ілюстративну виставку, яка експонується на 8 поверсі з 15 грудня 2021 року по 15 січня 2022 року.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of science; Research Subject Categories::MATHEMATICS; Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES::Physics::Astronomy and astrophysics; Кеплер Йоганн; книжково-ілюстративна виставка; Центральна наукова бібліотека; Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна