Організаційно-проєктні рішення кафе чеської кухні на 30 посадкових місць у м. Харків - Білоусько, Валентина Володимирівна; Bilousko, V. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Роботу присвячено розробці організаційно-проєктних рішень кафе чеської кухні у м. Харків. Проаналізовано продукцію аналогічних кафе у м. Харків, вивчено асортимент страв чеської кухні та можливості їх виготовлення в Україні. На основі проведеного аналізу розроблено виробничу програму кафе, підібрано виробниче обладнання, розраховано площі приміщень, розроблено план закладу з розташуванням обладнання. Здійснено розрахунок економічної ефективності запропонованих рішень.

The work is devoted to the development of organizational and project solutions for cafe of Czech cuisine in Kharkiv. The products of similar cafes in the city of Kharkiv were analyzed, the assortment of Czech dishes and the possibilities of their production in Ukraine were studied. Based on the analysis, the production program of the cafe was developed, the production equipment was selected, the area of the café’s premises was calculated, and the plan of the establishment with the location of the equipment was developed. The economic efficiency of the proposed solutions was calculated.
Organizational and project solutions of a cafe of Czech cuisine for 30 seats in Kharkiv
Керівник: Гревцева Наталія В’ячеславівна, кандидат технічних наук, професор кафедри міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи (кафедри готельно-ресторанного бізнесу та харчових технологій)
Keywords: SOCIAL SCIENCES; кафе європейських кухонь у м. Харків; кафе чеської кухні; Україна; прогнозована кількість споживачів; прогнозована кількість реалізованої продукції; розробка виробничої програми кафе; розрахунок площі виробничих приміщень; визначення площі інших приміщень кафе; розрахунок кількості персоналу; розрахунок основного фонду заробітної плати; планування об’ємів реалізації продукції; планування витрат; планування основних результатів діяльності кафе