Біографія ремесла: гончарство і лозоплетіння –історія та сьогодення (на матеріалах Етнографічної виставки) - Шпорт, Г.М. (My University, 2011)
Гончарство та лозоплетіння можна з повною підставою зарахувати до затребуваних місцевих занять населення. Гончарні і лозяні вироби Слобожанщини слугують не тільки цінним джерелом з історії ремесла як такого, але й доповнюють, наочно ілюструють матеріал по сім'ї та побуту, є частиною вітчизняної етнографічної спадщини.
Keywords: ремесло; гончарство; лозоплетіння; вітчизняна етнографічна спадщина