Організаційно-проєктні рішення рибного ресторану «MARLIN» - Березницька, Юлія Русланівна; Bereznytska, Y. R. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі розкрито сутність основних понять, що використовуються в ресторанному господарстві. Охарактеризовано сучасний стан та перспективи розвитку ресторанного бізнесу в Україні. Проведено аналітичні розрахунки, необхідні для відкриття нового рибного ресторану «MARLIN»: складено виробничі програми та змодельовано на їх основі технологічні процеси; проведено розрахунки для визначення потреб підприємства в сировині, продуктах, закупівельних товарах; обґрунтовано структуру і склад приміщень закладу, за допомогою спеціального програмного забезпечення розроблено їх схеми та моделі; розраховано чисельність персоналу. Проведено економічне обґрунтування відкриття закладу.

This work explains the main concepts used in the restaurant business. It describes the current state and future prospects of the restaurant industry in Ukraine. The necessary calculations for opening a new fish restaurant «MARLIN» have been carried out: production programs were created and technological processes were modeled based on them; calculations were made to determine the restaurant's needs for raw materials, products, and purchased goods; the structure and layout of the restaurant premises were planned, and their designs and models were developed using special software; the required number of staff was calculated. The economic feasibility of opening the restaurant was also evaluated.
Organizational and Design Solutions for the Fish Restaurant «MARLIN»
Керівник: Горєлков Дмитро Вікторович, кандидат технічних наук, доцент кафедри міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи
Keywords: SOCIAL SCIENCES; ресторанний бізнес; Україна; рибний ресторан; економічне обґрунтування відкриття закладу