Світовий досвід розвитку пенсійних систем : загальносвітові тенденції та міжкраїнові відмінності - Харітонова, А. М. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2012)
У статті проаналізовано світовий досвід розвитку пенсійних систем країн ОЕСР та визначено основні тенденції пенсійних реформ. Показано вплив демографічних змін і фінансових криз на підвищення пенсійного віку та розвиток накопичувальних систем. Обґрунтовано перехід до багаторівневих моделей пенсійного забезпечення.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; світовий досвід розвитку пенсійних систем; загальносвітові тенденції розвитку пенсійних систем; міжкраїнові відмінності розвитку пенсійних систем; пенсійна система