Синтез та фукціоналізація 2,3-дигідропіразоло[5,1-b]окса-золів - Плахотя, Наталія Олександрівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразін, 2024)
Вирішуючи синтетичні проблеми та розширюючи сферу функціоналізації, ця робота має на меті створити основу для майбутнього розвитку та застосування похідних дигідропіразоло[5,1-b]оксазолу. Актуальність цього дослідження полягає в його потенційному впливі як на академічну, так і на промислову сфери, зокрема у відкритті нових біологічно активних агентів.

By solving synthetic problems and expanding the scope of functionalisation, this work aims to provide a basis for the future development and application of dihydropyrazolo[5,1-b]oxazole derivatives. The relevance of this study lies in its potential impact on both academic and industrial fields, in particular in the discovery of new biologically active agents.
Науковий керівник: Колос Надія Миколаївна, доктор хімічних наук, професор кафедри органічної хімії
Keywords: NATURAL SCIENCES::Chemistry; 2,3-дигідропіразоло[5,1-b]оксазоли; піразолін-5-они; циклізація диброметаном; гетероцикли; функціоналізація; pyrazolin-5-ones; 2,3-dihydropyrazolo[5,1-b]oxazoles; dibromomethane cyclisation; heterocycles; functionalisation