Комунально-житлове господарство як складова соціальної інфраструктури (на прикладі сільської місцевості Донецької області) - Нємець, Л.М.; Сегіда, К.Ю.; Забірченко, О.А.; Ключко, Л.В. (My University, 2014)
Стаття присвячена аналізу сучасних тенденцій функціонування та територіальних особливостей комунально-житлового господарства як однієї із складових соціальної інфраструктури сільської місцевості Донецької області. Дана загальна характеристика комунально-житлового господарства Донеччини. Проаналізовано показники забезпеченості населення житлом, водопровідною та каналізаційною мережею, газифікацією; показники соціального захисту населення, особливості споживчого ринку, а також структуру роздрібної торгівлі та ресторанного господарства сільської місцевості Донецької області. Визначено та проаналізовано сучасний стан комунально-житлового господарства сільської місцевості Донецької області.
Збірник наукових праць «Вісник Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна: Геологія – Географія – Екологія». – Випуск № 1049. – Харків: Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2013. – 250 с.
Keywords: комунально-житлове господарство; сільська місцевість; соціальна інфраструктура; забезпеченість житлом; газифікація; водопровідна та каналізаційна мережа; споживчий ринок