Історія Східної Європи модерної доби та новітнього часу : методичні рекомендації до практичних занять студентів другого курсу історичного факультету [Електронне видання] - Єремєєв, Павло Вікторович; Yeremeev, Pavlo Viktorovych (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2023)
Методичні рекомендації призначені для використання під час практичних занять студентам другого курсу історичного факультету в рамках навчальної дисципліни «Історія Східної Європи модерної доби та новітнього часу» (спеціальність 032 «Історія та археологія»). Вони дають змогу під час практичних занять зі студентами-істориками ознайомити їх з сучасними концепціями історії Східної Європи ХІХ століття, розвинути їхні навички роботи з науковою літературою та джерелами, вміння вести наукову дискусію.

The methodical recommendations are intended for use during practical classes for second-year students of the Faculty of History within the educational discipline "History of Eastern Europe in the Modern and Modern Times" (specialty 032 "History and Archaeology"). During practical classes with student historians, they make it possible to familiarize them with modern concepts of the history of Eastern Europe in the 19th century, develop their skills in working with scientific literature and sources, and the ability to conduct a scientific discussion.
The history of Eastern Europe of the modern era and modern times: methodological recommendations for practical classes of second-year students of the Faculty of History [Electronic edition]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; концепт «Східна Європа»; сучасна гуманітаристия; національне питання; кінець XVIII – початку ХХ століття; соціальні процеси; економічні процеси; інтелектуальні процеси; міжнародні відносини початку ХІХ століття; декабристський рух: ідеологія та практика змови; політичні та ідеологічні процеси; друга чверть ХІХ століття; теорія модернізації та світ-системного аналізу; "Eastern Europe" concept; modern humanitarianism; national issue; the end of the 18th - the beginning of the 20th century; social processes; economic processes; intellectual processes; Decembrist Movement: Ideology and Practice of Conspiracy; political and ideological processes; the second quarter of the 19th century; theory of modernization and world-system analysis