Американо-китайські торговельно-економічні відносини на сучасному етапі розвитку - Жабрі, Алі Бен Мегер (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Мета дослідження – комплексний аналіз сучасного стану та динаміки розвитку торговельно-економічних відносин між Сполученими Штатами Америки та Китайською Народною Республікою, виявлення основних тенденцій, суперечностей та наслідків їхньої взаємодії для глобальної економіки, а також визначення потенційних сценаріїв подальшого розвитку цих відносин в умовах посилення геоекономічної конкуренції та цифрової трансформації. Об'єктом дослідження виступають торговельно-економічні відносини між Сполученими Штатами Америки та Китайською Народною Республікою в системі сучасної світової економіки.
US-China trade and economic relations at the current stage of development
Науковий керівник: Галуцьких Наталія Андріївна, кандидат економічних наук, доцент закладу вищої освіти кафедри міжнародної економіки та світового господарства
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; економічне співробітництво; economic cooperation; торговельно-економічні відносини; trade and economic relations; зовнішньоторговельна політика; foreign trade policy; світова торгівля; world trade