Підвищення інвестиційної привабливості підприємства на зовнішніх ринках - Неборачек, Денис Ігорович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2025)
Сучасна світова економіка характеризується високим рівнем динамічності, інтернаціоналізацією виробництва й капіталу, що зумовлює посилення конкуренції між національними та транснаціональними компаніями. В таких умовах питання залучення інвестицій та забезпечення їх ефективного використання стають визначальними для довгострокового розвитку підприємств, особливо тих, що прагнуть інтегруватися у глобальні ринки. Саме здатність підприємства підтримувати високий рівень інвестиційної привабливості визначає його конкурентоспроможність, фінансову стійкість та потенціал розширення присутності за кордоном. На сучасному етапі трансформації економіки України, що відбувається під впливом воєнних і поствоєнних викликів, питання формування позитивного інвестиційного іміджу на міжнародному рівні набуває особливої ваги. Відновлення виробничих потужностей, вихід на нові ринки збуту та пошук стратегічних партнерів потребують переосмислення підходів до управління інвестиційною привабливістю, включно з оцінкою не лише фінансових, але й інституційних, репутаційних та екологічних аспектів.
Керівник роботи: Чемчикаленко Руслан Анатолійович, кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародного бізнесу та консалтингу ННІ «Каразінський інститут міжнародних відносин та туристичного бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES; інвестиційна привабливість підприємства; investment attractiveness of the enterprise; internationalization of production; інтернаціоналізація виробництва; глобальні ринки; global markets