Крос-культурні аспекти управління брендом у зовнішньоекономічній діяльності - Кириченко, Валерія Павлівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У роботі досліджено теоретичні, методологічні та практичні аспекти управління брендом у міжнародному середовищі з урахуванням культурної специфіки. Зосереджено увагу на впливі міжкультурних відмінностей на бренд-комунікацію, використанні моделей крос-культурного менеджменту та підходів до адаптації брендів у глобальному просторі. Проаналізовано бренд-стратегію ТОВ «Інститут сімейної психології та консультування». Проведено діагностику поточного стану управління брендом, визначено культурні бар’єри виходу на міжнародні ринки, зокрема у сфері психологічних послуг. Розроблено рекомендації з удосконалення управління брендом у контексті крос-культурної комунікації. Запропоновано методичний підхід до оцінки ефективності бренду, сформовано стратегію його адаптації до вимог іноземних ринків.
Керівник: Литовченко Олена Юріївна, кандидат економічних наук, доцент кафедри маркетингу, менеджменту та підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; бренд; міжнародний брендинг; крос-культурна комунікація; глокалізація; бренд-менеджмент; зовнішньоекономічна діяльність; культурні відмінності; бренд-стратегія