Керамический комплекс верхнесалтовского городища во второй половине XVII – XVIII веках - Заика, И.В.; Заїка, І. В. (Харків : Східно-регіональний центр гуманітарно-освітніх ініціатив, 2003)
Стаття аналізує археологічні матеріали періоду колонізації Слобожанщини. Матеріали відносяться до періоду відродження життя на місці Верхньосалтівського археологічного комплексу, який відомий насамперед салтово-травневою культурою VIII–X ст. Описується побутова кераміка (горщики, миски), характерна для українського населення Слобідської України зазначеного періоду, що відображає гончарні традиції другої половини XVII – XVIII ст.
Керамічний комплекс верхньосалтівського городища у другій половині XVII – XVIII ст.
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::Archaeology subjects::Archaeology; эпонимный памятник; позднесредневековые керамические артефакты; орнаментация керамических сосудов; светлоглиняные горшки; мореные горшки; архитектурно-декоративная керамика; Колода Володимир Васильович (1955 - ); Чернигова Наталья Владимировна; епонімний пам'ятник; пізньосередньовічні керамічні артефакти; орнаментація керамічних судин; світлоглиняні горщики; морені горщики; архітектурно-декоративна кераміка; Колода Володимир Васильович (1955 - ); Чернігова Наталія Володимирівна