Наукові записки кафедри педагогіки. Вип. 30 - (:unkn) unknown (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2012)
До збірника включено статті, які об’єднує тема виховання як засобу досягнення гармонії ізлагоди особистостіз довкіллям. Lослідження спираються на культурологічну ідею, що означає розкриття закономірностей освіти через аналіз впливу різних видів культури, мистецтва, мови на вдосконалення морально-духовного розвитку особистості, зміцнення здоров’я та забезпечення активного довголіття через постійний пошук умов злагоди, гармонії студентів, учнів, співробітників на засадах співробітництва. Соціальна ідея та особистісна культура розглядаються з погляду підготовки вихованця до адекватного вибору поведінки та успішної діяльності.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; педагогіка доброчинності; самостійна робота студента; інноваційна ігрова практика; позакласне фізичне виховання молодших підлітків; якісна освіта в Україні; інтернет-ресурси; метод проектів; уроки англійської мови; морально-етична професійна підготовка учителів; творчі здібності студентів; навчальний процес; духовне здоров’я учнівської молоді; гончарне мистецтво; педагогічна діяльність А. С. Макаренка; українське професійне мовлення; мовленнєва майстерність вчителя; заклади елементарної освіти у Великій Британії (1858-1902 рр.); інноваційні освітні технології; психолого-педагогічні проблеми; викладач фізичної культури; навчання обдарованих дітей; бар’єр саморозвитку; акмеологічна культура правознавців; навчально-пізнавальна діяльність; учні з девіантною поведінкою; прогалини у знаннях; адаптація іноземних студентів; соціально-педагогічна проблема; урок словесності; модернізація; інноваційний розвиток педагогічного ВНЗ; професійний розвиток особистості студента