Реалізація права користування чужою земельною ділянкою для с/г потреб (емфітевзис): проблеми теорії та практики - Розгон, Ольга Володимирівна (Харків : Фактор, 2019)
Актуальність дослідження емфітевзису обумовлена питаннями удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення та особливостями здійснення прав сторін через укладання договору емфітевзису. Нагадаємо, що емфітевзис — це право обмеженого використання земельної ділянки для с/г потреб. Актуальність укладання договору емфітевзису зумовлена тим, що внаслідок укладання цього договору відбувається господарювання на земельній ділянці й отримання товарної та іншої с/г продукції, яка досягається діями землекористувача внаслідок панування над річчю.
Розгон О. В. Реалізація права користування чужою земельною ділянкою для с/г потреб (емфітевзис): проблеми теорії та практики. Вісник НААУ. 2019. № 5 (53). С.38-49
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE