Методичні рекомендації до проведення виробничої та науково-виробничої практики студентів напряму підготовки 6.040106 “Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування” та спеціальності 7.040106 і 8.040106 - Гололобова, Олена Олександрівна; Максименко, Надія Василівна; Тітенко, Ганна Валеріївна; Некос, Алла Наумівна; Адаменко, Микола Ігорович; Кочанов, Едуард Олексійович; Крайнюков, Олексій Миколайович; Кравченко, Н.Б. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2013)
Виробнича практика забезпечує формування цілісних (системних) знань із майбутньої професії, визначає шляхи їх отримання, забезпечує первинну підготовку до формування знань з професійних дисциплін. В межах практики здійснюється знайомство майбутніх фахівців із задачами, структурою та функціями основного, спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади України з питань охорони навколишнього природного середовища та екології - Міністерства екології України, первинними посадами, які може обіймати випускник-еколог із повною вищою освітою. Метою виробничої практики є закріплення і поглиблення теоретичних знань, набутих студентами під час аудиторного навчання, формування виробничо-практичної компетентності екологів та її складових для майбутньої професійної діяльності.
Keywords: виробнича практика; науково-виробнича практика