Гібридизація у вищій освіті в умовах упровадження технологій електронного навчання - Хижняк, Л.М.; Хижняк, К.В. (My University, 2016)
У статті показано, що функціонування в умовах освітніх гібридів – нова реальність українських вищих навчальних закладів. Освітні гібриди базуються на мережевих взаємодіях, на сучасних інформаційно-комунікативних технологіях. Змішану модель навчання розглянуто як освітній гібрид, що виник у процесі поширення в освітньому просторі нових інформаційно-комунікативних технологій навчання. Спираючись на результати проведеного експертного опитування, відзначено, що альтернативні моделі вищої освіти, представлені у вигляді дихотомії “традиційна освіта – електронна освіта”, не мають підтримки з боку викладачів як суб’єктів освітнього процесу. Привабливою для них стає змішана (гібридна) модель вищої освіти, яка виникає в результаті селекції традиційної моделі й упровадження в систему вищої освіти електронних технологій навчання.
Keywords: вища освіта; традиційна освіта; електронна освіта; електронне навчання; змішане навчання; викладач; студент; гібридизація у вищій освіті