Takayasu’s arteritis. - Bila, Natalia V.; Біла, Наталія Володимирівна (Kharkiv : V. N. Karazin Kharkiv National University, 2024)
Синдром Такаясу є загрозливою патологією артеріальних судин аутоімунного генезу. В презентації наведені основні клінічні ознаки синдрому Такаясу, скарги, дані обʼєктивного обстеження, основні лабораторні і інструментальні методи діагностики.

Takayasu syndrome is a threatening pathology of arterial vessels of autoimmune origin. The main clinical signs of Takayasu syndrome, complaints, objective examination data, basic laboratory and instrumental diagnostic methods are given in the presentation.
В презентації наведені основні клінічні ознаки синдрому Такаясу, скарги, дані обʼєктивного обстеження, основні лабораторні і інструментальні методи діагностики.
Keywords: Takayasu’s arteritis