Система визначення фізіологічного стану людини в режимі реального часу - Пасічник, Микола Сергійович; Pasichnyk, M.S. (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2023)
У роботі зроблено аналіз показників кардіоінтервалограми для оцінки фізіологічного стану людини в режимі реального часу. Мета роботи в розробці мобільного застосунку для портативного електрокардіографу. На основі вивчення фізіологічних основ варіабельності ритму серця і аналітичного огляду методів аналізу кардіоінтервалограм запропоновано метод аналізу кардіоінтервалів, що базується на аналізі показників для 15-секундних інтервалів методом головних компонент. Розроблено скрипт у MATLAB для розрахунку інформаційної ваги відібраних показників. Запропоновані значення показників для нормального ритму та з порушеннями. Розроблено мобільний застосунок для пристроїв на платформі Android.

Development of a mobile application for a portable electrocardiograph. Based on the study of the physiological foundations of heart rate variability and an analytical review of cardiac intervalogram analysis methods, a method for analyzing cardiac intervals has been proposed. It relies on analyzing indicators for 15-second intervals using principal component analysis. A MATLAB script has been developed to calculate the information weight of selected indicators. Proposed indicator values for normal rhythm and abnormalities. A mobile application has been developed for devices on the Android platform.
Real-time human physiological state determination system
Науковий керівник: Величко Ольга Миколаївна, доктор фізико-математичних наук, професор
Keywords: NATURAL SCIENCES::Physics::Other physics; MEDICINE::Dermatology and venerology,clinical genetics, internal medicine::Internal medicine::Cardiology; TECHNOLOGY::Other technology::Medical engineering; варіабельність ритму серця; heart rate variability; мобільний застосунок; база даних ЕКГ сигналів; ентропія; кардіоінтервалограмa; скатерограма; метод головних компонент; Random Forest; mobile application; ecgsignaldatabase; entropy; cardiac intervalogram; scattergram; principal component analysis