Інструменти фінансового ринку в умовах глобалізації:сучасні тенденції і перспективи - Мелешко, К. А. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2012)
У статті досліджено сучасні тенденції розвитку інструментів фінансового ринку в умовах глобалізації. Проаналізовано їх роль у перерозподілі фінансових ресурсів, визначено переваги та ризики використання, зокрема вплив сек’юритизації та загрозу суверенного дефолту. Обґрунтовано перспективи розвитку фінансових інструментів та необхідність їх державного регулювання.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; глобалізація фінансових ринків; інструменти фінансового ринку; фінансові активи; сек'юритизація; суверенний дефолт