Мовний чинник у національних відносинах на рубежах західних Балкан (країн колишньої Югославії) - Бірюкова, О.О. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2010)
В статті аналізується вплив мовного чинника на формування комунікативних і культурних зв’язків у взаємовідносинах народів Західних Балкан. Робиться висновок, що затвердження національних мов як державних виступає важливим чинником зростання національної самосвідомості сучасних балканських націй-держав, своєрідним маркером усталення їхньої незалежної політики.
Keywords: сербохорватський мовний простір; мови колишньої Югославії; мовна політика Західних Балкан