Формування харківського залізничного вузла - Отечко, С.А. (My University, 2008)
У статті досліджено події, що лягли в основу виникнення і розвитку Харківського залізничного вузла. Проаналізовано темпи зростання обсягів пасажиропервезень і вантажоперевезень та динаміку їх здійснення в різні періоди. Розглянуто історію формування станцій вузла та самого вокзального комплексу. Прослідковано розширення залізничних ліній та їх відгалужень. Виявлено заходи по покращенню роботи залізничного вузла.
Keywords: залізничний вузол