Моделювання траєкторії розвитку районних соціогеосистем Харківського регіону - Нємець, К.А.; Кулєшова, Г.О. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2011)
У статті викладені результати дослідження розвитку районних соціогеосистем Харківського регіону на основі використання методики моделювання траєкторії руху (розвитку) соціогеосистем у багатовимірному нормованому просторі. Наведені розрахунки лінійних характеристик руху районних соціогеосистем, дана інтерпретація отриманих результатів. Виявлені просторово-часові особливості розвитку Харківського регіону. Встановлено, що лише чотири райони Харківського регіону (Харківський, Балаклійський, Чугуївський, Красноградський) демонструють стабільно позитивну динаміку розвитку.
Keywords: районна соціогеосистема; траєкторія розвитку; лінійні характеристики руху; моделювання