Ціннісні засади політичного аналізу - Рубанов, В.В. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2010)
Розглядається вплив ціннісно-світоглядних і антропологічних факторів на експертно-аналітичний процес підготовки, прийняття та реалізації публічних політичних рішень і програм. Робляться висновки про необхідність переборювання стандартної концепції структури політологічного знання, а також розуміння ролі балансу цінностей в професійній діяльності політичного аналітика і політичного експерта як основних суб’єктів прикладного політичного аналізу.
Keywords: прикладний політичний аналіз; ціннісно-світоглядні фактори; антропологічні фактори; політичний аналітик; політичний експерт; публічне політичне рішення