До питання дослідження соціальноорієнтованих транспортних послуг міста - Заволока, Ю.Ю.; Мазурова, А.В. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2011)
Сучасний етап розвитку суспільства висуває нові вимоги до транспортної системи міста. Населення міста потребує оптимізованих транспортних послуг, за допомогою яких можна було б отримати максимальну користь: мінімальна витрата часу та коштів, соціальна орієнтованість маршрутів тощо. Тому, у реаліях сьогодення, коли людина виходить на перший план у будь-якій сфері господарювання, є начальна потреба у вивченні транспортної системи міста та особливостей транспортних послуг з позиції суспільно географії. Метою даної статті є аналіз особливостей дослідження транспортної системи міста з врахуванням соціальної користі для населення.
Keywords: місто; пасажирська система