Перспективи цифрової трансформації туристичної галузі України - Лисак, Ельдар Андрійович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2025)
Роботу присвячено дослідженню перспектив цифровізації туризму України. Проведено аналіз сучасного стану розвитку цифрових технологій в туристичній галузі України. Розглянуто закордонний досвід цифровізації туризму. Визначено перспективи впровадження цифрових технологій на вітчизняних підприємствах тур індустрії. Автором зазначено, що цифрові технології дозволяють компаніям залишатися конкурентоспроможними на ринку, але їх швидке оновлення вимагає постійного моніторингу та впровадження новітніх рішень для ефективного управління бізнесом. Використання інновацій у туристичній індустрії має на меті створення туристичних продуктів, надання унікальних туристичних послуг, застосування нових методів маркетингу та використання новітніх технологій та інформаційних технологій, що сприяє підвищенню конкурентоспроможності туристичних продуктів на національному та міжнародному ринках, і призводить до появи нових видів туризму.

The work is devoted to researching the prospects of digitalization of tourism in Ukraine. An analysis of the current state of development of digital technologies in the tourism industry of Ukraine was carried out. The foreign experience of digitalization of tourism is considered. Prospects for the implementation of digital technologies at domestic enterprises of the tour industry are offered. The author states that digital technologies allow companies to remain competitive in the market, but their rapid updating requires constant monitoring and implementation of the latest solutions for effective business management. The use of innovations in the tourism industry aims to create tourist products, provide unique tourist services, apply new marketing methods and use the latest technologies and information technologies, which contributes to increasing the competitiveness of tourist products on the national and international markets, and leads to the emergence of new types of tourism.
Prospects of digitization of the tourism industry of Ukraine
Керівник роботи: Шамара Ірина Миколаївна, кандидат економічних наук, доцент кафедри світової політики, дипломатії та туристичного бізнесу Навчально-наукового інституту «Каразінський інститут міжнародних відносин та туристичного бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES; цифровізація туризму; digitization of tourism; цифрові технології; digital technologies; туризм; tourism; туристична індустрія; tourism industry