Психологія стресу : методичні рекомендації до проведення практичних занять для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня денної та заочної форм здобуття освіти за спеціальністю 011 «Освітні, педагогічні науки» [Електронний ресурс] - Білоцерківська, Юлія Олександрівна; Bilotserkivska, Yuliia (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Методичні рекомендації для проведення практичних занять з дисципліни «Психологія стресу» спрямовані на підвищення ефективності підготовки здобувачів освіти до практичних занять шляхом пояснення методики підготовки до кожного заняття і накопичення досвіду з діагностування стресу та стресових станів, засобів профілактики професійного стресу та методів зниження впливу стресу на особистість. Метою практичних занять є демонстрація, обґрунтування й обговорення методів діагностики, запобігання виникнення стресу, зниження впливу стресу на особистість під час самостійного виконання спеціальних завдань. Видання призначене для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти (денної та заочної форм здобуття освіти) спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки».

Methodological instructions for conducting practical classes in the discipline «Pedagogical conflictology» are aimed at increasing the effectiveness of training students for practical classes by explaining the methodology of preparation for each class, which in turn will contribute to the effective assimilation of knowledge, skills and practical skills in the regulation of pedagogical conflicts. The purpose of the practical classes is to demonstrate, substantiate and discuss conflict situations during the independent performance of special tasks. The publication is intended for students of the first (bachelor's) level of higher education in the specialty 011 «Professional education».
Pedagogical conflictology : methodological recommendations for practical classes for students of the first (bachelor) level full-time and correspondence forms of education majoring in the specialization 011 «Professional education»
В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; стрес; психологія стресу; професійний стрес; стресостійкість; критерії оцінки стресу; профілактика стресу; pedagogical activity; conflict; conflict generators; stress resistance; pedagogical ethics; stress prevention