Кальцій-фосфатні цементи на основі α-трикальцій фосфатів - Кулішова, Євгенія Олегівна; Kulishova, Y. O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Досліджено зміни кількості рідини та співвідношення кількість рідини / порошок у зразках нанокристалічного кальцій-дефіцитного гідроксиапатиту та кісткового цементу на основі α´-метастабільного трикальційфосфату залежно від часу витримки при різній температурі. Визначені оптимальні умови застигання кісткового цементу на основі α´-метастабільного трикальційфосфату.

Changes in the amount of liquid and the liquid/powder ratio in samples of nanocrystalline calcium-deficient hydroxyapatite and bone cement based on α´-metastable tricalcium phosphate were investigated depending on the holding time at different temperatures. The optimal conditions for the setting of bone cement based on α´-metastable tricalcium phosphate were determined.
Calcium-phosphate cements based on α-tricalcium phosphates
Науковий керівник: Зиман Золтан Золтанович, доктор фізико-математичних наук, професор, виконуючий обов'язки завідувача кафедри фізики твердого тіла
Keywords: NATURAL SCIENCES::Physics; кістковий цемент; α´-метастабільний трикальційфосфат; схоплювання; bone cement; α´-metastable tricalcium phosphate; setting