Актуальні питання сучасної медицини : міжнародна наукова конференція студентів, молодих вчених та фахівців (20 ; 2023 ; Харків) : тези доповідей - (:unkn) unknown (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
До збірки включено тези доповідей XX Міжнародної наукової конференції студентів, молодих вчених та фахівців "Актуальні питання сучасної медицини", що присвячена 30-річчю відродження медичного факультету. Тези відображають основні результати досліджень, виконаних в останні роки. Переважно це роботи за напрямами: акушерство та гінекологія; внутрішня медицина та клінічні випадки; гігієна та соціальна медицина; інфекційні хвороби, імунологія та алергологія; клінічна патологія; медична генетика; неврологія та нейрохірургія; нормальна морфологія, фізіологія, біохімія, фармакологія; педіатрія; психіатрія, наркологія та медична психологія; сімейна медицина, профілактична медицина, здоровий спосіб життя; хірургія. Видання має на меті привернути увагу студентів, аспірантів, викладацько-професорського складу закладів вищої освіти, практикуючих лікарів до науково-дослідницької діяльності. Статті збірника подано в авторській редакції. Повну відповідальність за достовірну інформацію несуть учасники, їх наукові керівники
Topical issues of modern medicine abstracts : International Scientific Conference of Students, Young Scientists and Specialists dedicated to the 30th anniversary of the revival of the School of Medicine (20 ; 2023, ; Kharkiv)
Keywords: пропранол; колоректальний рак; імунітет; депресивні розлади; посттравматична епілепсія; черепно-мозкова травма; гіпертонічна хвороба у студентів; простогландін PGF2a; десмінорея; ожиріння; антибіотикочутливість стафілококів 1-4 фаготипу; здоров’я в умовах воєнного стану; синдром Джанотті-Крості; астенічний синдром; анкілозивний спондилоартрит; ультразвукова кавітація; фотодинамічна терапія; гнійно-некротичні процеси м’яких тканин нижніх кинцівок; pres-синдром; монооксид вуглецю; метаболічна шкала інсулінорезистентності; стапедопластика; отосклероз; аутоімунний гепатит; герпесовірусні захровювання шкіри; ВІЛ; спленектомія; гематологія; синдром Такацубо; серцево-судинна патологія; жіночий алкоголізм; ген CYP1A2; фунціональна диспепсія; СПК (синдром подразненого кишечника); нестероїдні протизапальні засоби; первинна дисменорея; секреторна функція шлунка; секреторна функція підшлункової залози; вегетативна нервова система; кріоекстракт плаценти; кріваготомія; бойові акубаротравми; склеродермія; психолого-соматичні зміни; карантинні обмеження; карантинні обмеження; стигматизація; шизофренічні розлади; сертиндоломи; мікроциркулярні порушення при артеріальній гіпертензії у дітей; алергічні реакції на туш; сечовиділення; анатомофізіологічні аспекти сечовидільних систем людини; головний біль напруги; аргінін; диклофенак; водноіммобілізаційний стрес; евтаназія; гастроезофагіальна рефлексна хвороба; релаксин-2; гіпертонічна хвороба; цукровий діабет; поліморфізм гену CYP3A4; ензимна активність; хвороба Паркінсона; людський капітал; емпатія; увеїти; гормонорезистентні форми гіперплазії ендометрія без атипії; синдром сухого ока; інфекція COVID-19; внутрішньоутробний розвиток; жіноча статева система; гематологічні показники тварин; ксенобіотики побутового значення; онкологічна допомога населенню; цукровий діабет 2-го типу; глюкокортикоїди; підгострий тиреоїдит; невиношування вагітності; ультразвукова діагностика; синдром полікістозних яєчників; еластин; колаген; варікозне розшинення вен; мікроскопічна будова та внутрішньоутробний розвиток органів чоловічої статевої системи; поліморфізм гена BHMT; одновуглецевий метаболізм; фобічні прояви; хетчинг бластоцист людини; агресивні хімічні суміши; мавпяча віспа під час вагітності; ботулінічний нейропротеїн типу А; вітамін А; кор у дітей; нейропсихічні розлади