«Красный цветок» В.М. Гаршина: поэтика рубежа - Московкина, И.И. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2006)
У статті поетика новели В.М. Гаршина "Красный цветок" розглядається як "перехідна" від реалізму 1880-х років до модернізму "срібного віку" російської літератури. Poetics of V. M. Garshin's short story "Krasny tsvetok" (1883; "The Red Flower") is regarded as a "transitive" from Russian realism of the 1880-ies to modernism of "the silver age".
Keywords: «Красный цветок»; Гаршин; поэтика; реализм; модернизм