Національно-культурна специфіка формування «світу» літературних героїв Василя Стефаника - Удовенко, Л.О. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2010)
У запропонованій статті аналізується особливості створення художнього світу, у якому живуть герої В. Стефаника. Розглянуто основні ідеї творів письменника, які трактувалися літературною критикою, на думку автора статті, безпідставно. Зроблено висновок про те, що провідна думка всіх творів В. Стефаника була ідея «землі України», це головна філософія всіх його літературних героїв.
Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія: Історія України. Українознавство: історичні та філософські науки http://www-philosophy.univer.kharkov.ua/ua/kafedra/visnyk_ua.html
Keywords: ідея; віра; земля; національно-культурні особливості; літературна критика