Проблема впливу пожеж на стан рослинного покриву - Некос, В.Ю.; Пічугіна, Ю.О. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2008)
Вивчено проблему впливу пожеж на стан рослинного покриву. Виявлено наслідки дії пірогенного фактору на фенологічний розвиток рослинності. Проведено візуальні дослідження впливу процесів випалювання на відновлення рослинності водно-болотного середовища.
Некос В.Ю., д-р геогр. наук, Пічугіна Ю.О., студ.
Keywords: пожежа; процес випалювання; біологічне різноманіття; пірогенний фактор; рослинний покрив