Міжнародні відносини та світова політика : методичні рекомендації до вивчення дисципліни (для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» освітньої програми «Міжнародні відносини та регіональні студії») [Електронний ресурс] - Лиман, Сергій Іванович; Lyman, Serhii Ivanovich (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Методичні рекомендації до вивчення дисципліни розроблено для студентів факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». Видання містить програму, інструктивно-методичні матеріали до семінарських занять, завдання для самостійної роботи, перелік екзаменаційних питань тощо. Матеріали навчально-методичного комплексу мають допомогти студентам під час вивчення процесу формування та основних етапів розвитку сучасної системи міжнародних відносин, визначити концептуально-теоретичні та практичні аспекти зовнішньополітичної діяльності провідних держав світу у другій половині ХХ – першій чверті ХХІ ст.

Methodical recommendations for studying the discipline were developed for students of the faculty of international economic relations and tourism business, majoring in «International relations, public communications and regional studies». The publication contains a program, instructional and methodical materials for seminar classes, tasks for independent work, a list of exam questions, etc. The materials of the educational and methodological complex should help students during the study of the process of formation and the main stages of development of the modern system of international relations, to determine the conceptual, theoretical and practical aspects of the foreign policy activities of the leading states of the world in the second half of the 20th - the first quarter of the 21st century.
International relations and world politics : methodological recommendations for the study of the discipline (for students of the first (bachelor) level of higher education, specialty 291 «International Relations, Social Communication and Regional Studies» of the educational program «International relations and regional studies») [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі
Keywords: SOCIAL SCIENCES; міжнародні відносини; світова політика; холодна війна; міжнародні організації; військова сила; міжнародні конфлікти; international relations; world politics; cold war; international organizations; military power; international conflicts