Забезпечення енергетичної безпеки за рахунок оптимізації електричних полів в високовольтних конструкціях і апаратах - Бєляєв, Костянтин Ігорович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Енергетична безпека є ключовим елементом національної безпеки кожної країни. У сучасних умовах, зі зростанням попиту на електроенергію та збільшенням кількості високовольтних конструкцій і апаратів, питання оптимізації їх електричних полів стає особливо важливим. Ефективна оптимізація електричних полів сприяє не лише підвищенню ефективності роботи енергосистем, але й забезпечує їх надійність і стійкість до зовнішніх впливів. Водночас це дозволяє знизити втрати енергії та покращити екологічні характеристики. Метою даного дослідження є розробка та впровадження нових методів оптимізації електричних полів у високовольтних конструкціях і апаратах для забезпечення більшої енергетичної безпеки. Об’єкт дослідження – електричні поля в вісоковольтних конструкціях і апаратах. Предмет дослідження – енергетична безпека електроенергетичного об’єкта.

Energy security is a key element of national security of every country. In modern conditions, with the growing demand for electricity and the increase in the number of high-voltage structures and devices, the issue of optimizing their electric fields becomes especially important. Effective optimization of electric fields contributes not only to increasing the efficiency of power systems, but also ensures their reliability and resistance to external influences. At the same time, it allows you to reduce energy losses and improve environmental performance. The purpose of this study is to develop and implement new methods for optimizing electric fields in high-voltage structures and devices to ensure greater energy security. The object of the study is electric fields in high-voltage structures and devices. The subject of the study is the energy security of an electric power facility.
Керівник: Мосієнко Ганна Миколаївна, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри електротехніки та електроенергетики
Keywords: TECHNOLOGY::Electrical engineering, electronics and photonics::Electric power engineering; високовольтні конструкції; високовольтні апарати; енергетична безпека; електричні поля; оптимізація; енергосистема; high-voltage structures; high-voltage devices; energy security; electric fields; optimization; power system