Державна політика щодо банкрутства на регіональному рівні в Україні - Бабенко, Анастасія Віталіївна; Babenko, A. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Визначено дієві інструменти щодо державної політики щодо банкрутства на регіональному рівні в Україні. Розкрито сутність і зміст державної політики у сфері економічної стабільності та неплатоспроможності, узагальнено нормативно-правове забезпечення державної політики щодо банкрутства в Україні, проаналізовано сучасний стан державної політики щодо банкрутства на регіональному рівні на прикладі Полтавської області, зокрема розглянуто місце державної політики щодо банкрутства в системі державного управління економічними процесами та здійснено аналіз практики реалізації державної політики щодо банкрутства в Полтавському регіоні на прикладі діяльності Державного підприємства «Виробниче об'єднання «Знамя». Запропоновано шляхи вдосконалення державної політики щодо банкрутства на регіональному рівні в Україні такі як розвиток інституційних засад управління процедурами банкрутства (у тому числі залучення приватних виконавців і арбітражних керуючих) та імплементація міжнародного досвіду врегулювання неплатоспроможності та відновлення платоспроможності підприємств.
State policy on bankruptcy at the regional level in Ukraine
Науковий керівник роботи: Куц Юрій Олексійович, доктор наук з державного управління, професор, професор кафедри публічного управління та державної служби
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Public sector research; державна політика; економічна стабільність; банкрутство; регіональний рівень управління