Моделювання поведінки агентів ринку криптовалют - Дек, Антон Олегович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2019)
Дисертаційна робота присвячена моделюванню поведінки агентів ринку криптовалют. У роботі проаналізовано концепції інформатизації економіки і суспільства, запропоновано використання терміну «криптоекономіка» для позначення галузі, що формується навколо криптовалют, розподілених реєстрів та стійких методів шифрування. Розглянуто основні елементи криптоекономіки, включаючи публічний реєстр, блокчейн, алгоритми консенсусу, розумні контракти, електронні гроші, криптовалюти та нові види залучення коштів, транзакцій, хешрейт і вуглецевий слід заданих умов, концепції інформаційної економіки.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; криптовалюти; біткоін; майнінг; трейдинг; експериментальна економіка; поведінкові фінанси; споживання електроенергії біткоіном; вуглецевий слід майнінгу; нейронні мережі; обробка природної мови; гра на відгадування; кластеризація; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Business and economics