Сучасна медіаосвіта: суть та педагогічні можливості - Стрельченко, Д.В. (My University, 2016)
У статті визначено, що інтенсивний розвиток засобів масової інформації й комп'ютерної техніки, створення віртуального простору поставили нові виклики перед системою освіти.Однією з дієвих відповідей на них є реалізація медіаосвіти. У публікації медіаосвіта розуміється як "частина освітнього процессу, спрямована на формування в суспільстві медіа-культури, підготовку особистості до безпечної та ефективної взаємодії із сучасною системою масс-медіа, включаючи як традиційні, так і новітні медіа з урахуванням розвитку інформаційно-комунікаційних технологій".
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; медіа, медіаосвіта, традиційні засоби, масова інформація, технології медіаосвіти, педагогічні можлвості