Психологічні особливості особистості жінок, які мають досвід фізичного насилля в сім’ї - Синицька, А. В. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджено психологічні особливості особистості жінок, які мали досвід фізичного насилля в сімʼї. Зокрема, виявлено особливості прояву самоповаги у жінок, які піддаються фізичному насиллю в сімʼї. Також, було визначено специфіку прояву психологічних особливостей жертв насилля та виявлено рівневі особливості віктимності у жінок-жертв. Застосовані методи дослідження включали проходження методик та анкетування. Для обробки використовувалися пакет програм SPSS.

In the qualifying work, the psychological characteristics of the personality of women who had the experience of physical violence in the family were investigated. In particular, the peculiarities of self-respect in women who are subjected to physical violence in the family were revealed. Also, the specifics of the manifestation of psychological features of victims of violence were determined and the level features of victimhood in female victims were revealed. The applied research methods included the passing of methods and questionnaires. The SPSS software package was used for processing.
Psychological characteristics of the personality of women who have experienced physical violence in the family
Керівник роботи: Харченко Андрій Олександрович, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психологічного консультування і психотерапії
Keywords: SOCIAL SCIENCES; психологічні особливості особистості; psychological characteristics of the individual; насилля в сімʼї; violence in the family; жінки-жертви; female victims; віктимність; victimhood; самоповага; self respect