Модель комп’ютеризованої Web-системи пошуку транспортних засобів для перевезення вантажів - Доброродній, Вячеслав Юрійович; Dobrorodnii, V. Yu. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є спрощення процесу пошуку транспортних засобів для перевезення вантажів з використанням сучасних web-технологій на ринку автоперевезень. Об’єкт дослідження – процес пошуку транспортних засобів для перевезення вантажів. Предмет дослідження – методи та технології розробки веб-систем для пошуку послуг перевезення вантажу. Проблема, що досліджується в даній кваліфікаційній роботі, полягає в розробці та впровадженні ефективної моделі комп’ютеризованої веб-системи пошуку транспортних засобів для перевезення вантажів. Область застосування – розроблений програмний продукт може широко застосовуватись у сфері транспортного бізнесу, включаючи автоперевезення. Веб-система може бути корисною як для індивідуальних перевізників, так і для груп перевізників або транспортних компаній. Завдяки своїй гнучкості, система може бути адаптована для використання різними учасниками ринку вантажоперевезень, включаючи малий та середній бізнес, а також великі логістичні компанії.

The purpose of the qualification work is to simplify the process of finding vehicles for cargo transportation using modern web technologies in the road transportation market. The object of research is the process of finding vehicles for cargo transportation. The subject of the research is the methods and technologies of developing web systems for searching cargo transportation services. The problem investigated in this qualification work is the development and implementation of an effective model of a computerized web-based vehicle search system for cargo transportation. Field of application - the developed software product can be widely used in the field of transport business, including road transport. The web system can be useful both for individual carriers and for groups of carriers or transport companies. Thanks to its flexibility, the system can be adapted for use by various participants in the freight transportation market, including small and medium-sized businesses, as well as large logistics companies.
Керівник: Лабенко Дмитро Петрович, кандидат технічних наук, доцент, теоретичної та прикладної системотехніки.
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; API; SQLite; Python; Django; комп’ютеризована веб-система; пошук транспортних засобів; перевезення вантажів; computerized web system; vehicle search; freight transportation