Диктатор або ефективний державник: суперечливий образ Стефана Стамболова у болгарській історіографії і публіцистиці періоду Третього болгарського царства - Миколенко, Д.В. (My University, 2014)
У статті виконано історіографічний огляд публіцистики і наукових досліджень болгарських авторів, виданих у період Третього царства, де розкривається внутрішня і зовнішня політика С. Стамболова. Автор приходить до висновку, що оцінка діяльності державника знаходилася у прямій залежності від політичної кон’юнктури у Болгарії, а практики та ідеї лідера Народно-ліберальної партії використовувалися в агітаційно-пропагандистських цілях.
Keywords: болгарська історіографія; Стамболов С.; народно-ліберальна партія; «стамболовісти»