Підвищення ефективності аналізу та контролю дебіторської заборгованості на підприємстві - Коваль, Анастасія Богданівна; Koval, Anastasiya Bogdanivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Розглянуто підходи до трактування дебіторської заборгованості на підприємстві та особливості роботи з нею. Охарактеризовано процеси аналізу та контролю дебіторської заборгованості на підприємстві. Розкрито підходи до управління на основі аналізу та контролю дебіторської заборгованості на підприємстві. Надано загальну оцінку діяльності ПрАТ «Епос» з позиції ринкового середовища та результатів його фінансово-господарської діяльності. Проаналізовано та оцінено стан дебіторської заборгованості на ПрАТ «Епос». Оцінено вплив величини дебіторської заборгованості на показники фінансового стану ПрАТ «Епос». Розроблено шляхи підвищення ефективності аналізу та контролю дебіторської заборгованості на ПрАТ «Епос».

Тhe approaches to the treatment of receivables at the enterprise and the features of working with them are considered. Тhe processes of analysis and control of receivables at the enterprise are characterized. Тhe modern approaches to management based on the analysis and control of receivables at the enterprise are revealed. А general assessment of the activities of PrJSC "Epos" from the position of the market environment and the results of its financial and economic activities is provided. Тhe state of receivables at PrJSC "Epos" is analyzed and assessed. Тhe impact of the amount of receivables on the indicators of the financial condition of PrJSC "Epos" is assessed. Тhe ways to improve the efficiency of analysis and control of receivables at PrJSC "Epos" are developed.
Increasing the Efficiency of Analysis and Control of Receivables at the Enterprise
Керівник: Портна Оксана Валентинівна, доктор економічних наук, професор кафедри управління та адміністрування.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; ефективність підприємства; дебіторська заборгованість; фінансовий стан підприємства; business efficiency; accounts receivable; financial sector of enterprise