Україна в процесах євроінтеграції - Книш, Каріна Ігорівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Робота присвячена дослідженню особливостей процесу євроінтеграції України. Проаналізовано джерельну та наукову базу роботи. Розглянуто понятійно-категоріальний апарат дослідження. соціально-економічний та політичний профіль України. Складено Розглянуто основні етапи становлення та розвитку відносин між Україною та ЄС. Досліджено особливості взаємодії України та Європейського Cоюзу в 1990-х – 2000-х рр. Проаналізовано вплив політичних, економічних і безпекових факторів на динаміку та ефективність інтеграційних процесів в Україні. Досліджено сучасний стан реалізації Україною Угоди про асоціацію з ЄС. З’ясовано актуальні виклики та перспективні напрями співпраці України з ЄС у контексті майбутнього вступу України до Європейського Союзу.

The work is devoted to the study of the peculiarities of the European integration process of Ukraine. The source and scientific basis of the work is analyzed. The conceptual and categorical apparatus of the study is considered. A socio-economic and political profile of Ukraine is compiled. The main stages of the formation and development of relations between Ukraine and the EU are considered. The features of the interaction between Ukraine and the European Union in the 1990s and 2000s are studied. The influence of political, economic and security factors on the dynamics and effectiveness of integration processes in Ukraine is analyzed. The current state of Ukraine's implementation of the Association Agreement with the EU is studied. The current challenges and promising areas of cooperation between Ukraine and the EU in the context of Ukraine's future accession to the European Union are clarified.
Ukraine in the Processes of European Integration
Керівник роботи: Онацький Максим Юрійович, кандидат історичних наук, доцент кафедри світової політики, дипломатії та туристичного бізнесу Навчально-наукового інституту «Каразінський інститут міжнародних відносин та туристичного бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science; Україна; Європейський Союз; інтеграційні процеси; напрями співпраці; Ukraine; European Union; integration processes; areas of cooperation