Історичні трансформації концепту КРАСА, вербалізованого лексичними засобами англійської мови - Довганюк, Е.В. (ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2017)
У статті виявлено змістовий мінімум концепту КРАСА, його синкретичну природу, та окреслено інваріантну структуру семантичного простору імені концепту. Встановлено історичну послідовність появи номінацій концепту КРАСА та варіювання його семантичного простору та лексем – їх синонімів, трансформації ціннісного компонента іх значень в окремі історичні періоди та діахронічні зміни у трактуванні концепту протягом останніх семи століть, що відповідають еволюції за типом кладогенезу.
Keywords: діахронічні зміни; етимологічний шар; змістовий мінімум; ім’я концепту; кладогенез; концепт КРАСА; синоніми