Public communications: a practical course : instruction and training manual for the students of the School of foreign languages [Electronic resource] - Ніколаєнко, Валерія Олегівна; Nikolaienko, Valeriia Olehivna (Kharkiv : V. N. Karazin Kharkiv National University, 2025)
This manual was developed for students of V. N. Karazin Kharkiv National University majoring in English Philology. It is intended to support the development of language competence through the exploration of key concepts in public communication and public relations. Designed for learners at B2-C1 levels, the manual integrates language practice with career-oriented communication tasks. The course materials aim to build students’ competences in using English for strategic, ethical, and inclusive communication in professional contexts. Particular emphasis is placed on the role of linguistic choices in shaping public discourse. All units are structured around case studies followed with collaborative tasks that reflect real-life scenarios in PR. Students are invited to work in teams, take on professional roles, and develop communication products using different media and platforms, improving their digital literacy.

Цей посібник розроблений для студентів Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, які навчаються за спеціальністю «Англійська філологія». Він спрямований на підтримку розвитку мовної компетентності шляхом вивчення ключових понять публічної комунікації та зв’язків із громадськістю. Посібник орієнтований на студентів рівнів B2–C1 та поєднує мовну практику з кар’єрно орієнтованими комунікативними завданнями. Матеріали курсу мають на меті формування у студентів компетентностей у використанні англійської мови для стратегічної, етичної та інклюзивної комунікації в професійних контекстах. Особливий акцент робиться на ролі мовних виборів у формуванні публічного дискурсу. Усі розділи побудовані на основі кейсів, після яких пропонуються колаборативні завдання, що відображають реальні ситуації у сфері PR. Студенти залучаються до роботи в командах, виконання професійних ролей і створення комунікаційних продуктів із використанням різних медіа та платформ, розвиваючи свою цифрову грамотність.
Практика спілкування в контексті англомовного PR дискурсу : навчально-методичний посібник для студентів факультету іноземних мов [Електронний ресурс]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics::Other Germanic languages::English language; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; public communication; public relations; professional communication; strategic communication; digital literacy; публічна комунікація; зв’язки з громадськістю; професійна комунікація; стратегічна комунікація; цифрова грамотність