Фінансування діяльності міжнародних агрохолдингів на глобальному ринку сільськогосподарської продукції - Савін, Руслан Сергійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2020)
У роботі узагальнено теоретичні підходи дослідження теоретичних аспектів еволюції розвитку та специфіки діяльності агрохолдингів на ринку продукції сільського господарства; дана характеристика фінансових інструментів забезпечення діяльності міжнародних агрохолдингів на глобальному ринку сільськогосподарської продукції; систематизовано методичні підходи щодо оцінювання рівня капіталізації діяльності агрохолдингів; проаналізовано передумови, чинники та наслідки процесів корпоратизації аграрного сектору глобальної економіки; визначено динаміку прямих іноземних інвестицій як показника масштабів діяльності міжнародних агрохолдингів; проведено кластеризацію міжнародних агрохолдингів за результатами фінансово-економічної діяльності на глобальному ринку сільськогосподарської продукції; проаналізовано сучасний стан та особливості розвитку українського агропромислового комплексу в умовах світових інтеграційних процесів; визначено фінансові умови забезпечення стратегічних напрямів розвитку великих агропромислових формувань України; запропоновано матрицю-перехід, яка базується на поєднанні двох показників: поточного стану підприємства (який характеризується відповідним кластером) та можливих його змін (позитивного або негативного характеру); розроблено стратегічні напрями розвитку міжнародних агрохолдингів в Україні в залежності від приналежності підприємства до кластеру та з урахуванням можливих змін їх розвитку; запропоновано та обґрунтовано організаційно-економічний механізм фінансування діяльності агрохолдингів в Україні у процесі євроінтеграції.
Keywords: міжнародні агрохолдинги; глобальний ринок сільськогоподарської продукції; фінансування діяльності міжнародних агрохолдингів; міжнародна економічна інтеграція