Моделювання процесів водної ерозії за допомогою моделі WEPP : методичні вказівки щодо виконання практичних робіт - Ачасов, Андрій Борисович; Тітенко, Ганна Валеріївна; Селіверстов, Олег Юрійович; Мельник, Дмитро Олександрович; Кот, Анна Григорівна; Achasov, Andrii Borisovitch; Titenko, Ganna Valeriivna; Seliverstov, Oleh Yuriyovych; Melnyk, Dmytro Oleksandrovych; Kot, Anna Hryhorivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Методичні вказівки призначені для формування в майбутніх фахівців теоретичних знань і практичних навичок застосування методів машинного моделювання для вирішення природоохоронних завдань, що пов’язані з захистом ґрунту від водної ерозії. Практичні роботи з курсу здобувачі виконують із застосуванням сучасного комп’ютерного обладнання за допомогою програми WEPP, яка дозволена для вільного використання з навчальною метою. Навчальне видання призначене для здобувачів вищої освіти за спеціальностями 201 «Агрономія» і 101 «Екологія» першого (бакалаврського) освітнього рівня.

The methodological guidelines are intended for the formation of theoretical knowledge and practical skills in the use of GIS in future specialists in order to obtain information necessary for decision-making on the assessment of the state and use of natural resources. Practical work from the course is carried out by applicants using modern computer equipment using GIS programs allowed for free use for educational purposes. The educational publication is intended for applicants for higher education in the specialty 201 «Agronomy» of the first (bachelor's) educational level.
Modeling of water erosion processes using the WEPP model: methodological guidelines for conducting practical work
Навчальне видання. Методичні вказівки
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; NATURAL SCIENCES::Biology::Terrestrial, freshwater and marine ecology; NATURAL SCIENCES::Earth sciences; FORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING::Soil science; TECHNOLOGY::Information technology; FORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING::Landscape planning::Nature conservation and landscape management; водна ерозія; водна ерозія; моделювання; захист грунтів; water erosion; soil; modeling; soil protection