Моя філософія здоров'я та хвороби - Яблучанський, М.І. (My University, 2011)
Розглянуті проблеми здоров’я і хвороби. З позицій категорії міри визначені міра здоров’я і хвороби. З мірою пов’язане поняття норми. Міра здоров’я має свої норми здоров’я. Міра хвороби має свої норми хвороби. Вводиться поняття принципа оптимальності хвороби як норми хвороби. Доводиться те, що невірно протиставляти здоров’я и хворобу. Здоров’я і хвороба можуть лише співставлятися. Хвороба для виздоровлення або самої себе потребує значних ресурсів здоров’я. Аналізується значення філософії здоров’я і хвороби для медицини.
Keywords: здоров’я; поняття норми; категорія міри; хвороба