Розробка веб-додатку для вивчення мов програмування - Боровик, Олександра Олександрівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У роботі представлено процес проєктування та розробки веб-додатку для вивчення мов програмування. Метою роботи є створення інтерактивної онлайн-платформи для організації індивідуального навчального процесу з можливістю проходження курсів, тестування, виконання завдань та відстеження особистого прогресу. Проаналізовано особливості сучасних веб-додатків для онлайн-навчання та існуючі методи організації навчального контенту. У процесі розробки було використано технології Spring Boot, Spring Security, Spring Data JPA, Thymeleaf, Bootstrap, HTML/CSS та JavaScript. Архітектура додатку реалізована з використанням шаблону MVC. Для розробки використовувалося середовище IntelliJ IDEA, для роботи з базами даних – MySQL. У результаті розроблено функціональний прототип веб-додатку для вивчення програмування, що поєднує в собі модульність, безпечну автентифікацію, адаптивність та можливість подальшого масштабування. Забезпечено гнучку організацію навчального контенту та індивідуалізацію освітнього процесу. Новизна роботи полягає у комплексному застосуванні зазначених сучасних Java-технологій для створення освітнього веб-додатку. Створений прототип може бути розгорнутий та використаний для організації онлайн-навчання програмуванню, а також слугувати основою для подальшого розширення функціоналу, додавання нових навчальних курсів та інтеграції додаткових інтерактивних елементів.

This paper presents the process of designing and developing a web application for learning programming languages. The objective of the work is to create an interactive online platform for organizing an individual learning process with the ability to take courses, test, complete tasks, and track personal progress. The features of modern web applications for online learning and existing methods of organizing educational content are analyzed. In the development process, Spring Boot, Spring Security, Spring Data JPA, Thymeleaf, Bootstrap, HTML/CSS, and JavaScript technologies were used. The application architecture is implemented using the MVC template. The IntelliJ IDEA environment was used for development, and MySQL was used to work with databases. As a result, a functional prototype of a web application for learning programming has been developed that combines modularity, secure authentication, adaptability, and the possibility of further scaling. It provides flexible organization of educational content and individualization of the educational process. The novelty of the work lies in the integrated application of these modern Java technologies to create an educational web application. The developed prototype can be deployed and used to organize online programming education. It can also serve as a foundation for further functional expansion, adding new training courses, and integrating additional interactive elements.
Керівник: Лисицький Костянтин Євгенійович, PhD, доцент кафедри математичного моделювання та аналізу даних
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science::Computer science; веб-додаток; програмування; онлайн-навчання; SPRING BOOT; база даних; користувач; персоналізація; MVC; автентифікація; web application; programming; online learning; database; user; personalization; authentication