Становлення й функціонування кустарно-ремісничої промисловості м. Харкова в період непу (1921–1928 рр.) - Махоніна, О. (Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна; історичний факультет, 2012)
Стаття присвячена розвитку дрібної промисловості Харкова в роки непу. Проведено аналіз дрібного виробника кустарно-ремісничого сектора економіки міста. Досліджено економічні позиції, соціально-професійний і національний склад кустарів. Виявлено негативні фактори, що призвели до знищення кустарної промисловості.
Keywords: неп; кустар; кустарно-реміснича промисловість