Напрями удосконалення маркетингової діяльності підприємства в умовах динамічного ринкового середовища - Сахібгараєва, Альбіна Моратівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Об’єктом дослідження в роботі виступає ПрАТ «Укргідроенерго» — державне стратегічне підприємство, що займається експлуатацією гідроелектростанцій та гідроакумулювальних станцій по всій Україні. Предметом дослідження є система маркетингової діяльності підприємства та напрями її вдосконалення з урахуванням змін зовнішнього середовища. Метою кваліфікаційної роботи є визначення ефективних шляхів удосконалення маркетингової діяльності ПрАТ «Укргідроенерго» з урахуванням сучасних ринкових тенденцій. Для виконання цієї мети виконано такі завдання: проаналізовано теоретичні основи маркетингової діяльності в сучасних умовах; досліджено поточну маркетингову систему ПрАТ «Укргідроенерго»; виявлено проблемні аспекти у функціонуванні маркетингових інструментів; запропоновано обґрунтовані напрями вдосконалення маркетингової політики підприємства; розкрито теоретичні основи маркетингової діяльності підприємства в умовах сучасного ринкового середовища, проаналізувавши її сутність, функції та завдання; розглянуто сучасні підходи до удосконалення маркетингової діяльності, що відповідають новітнім тенденціям ринку.

The object of the research is PJSC «Ukrhydroenergo» — a state-owned strategic enterprise engaged in the operation of hydroelectric power plants and pumped storage power stations throughout Ukraine. The subject of the research is the system of marketing activities of the enterprise and the directions for its improvement, taking into account changes in the external environment. The purpose of the thesis is to identify effective ways to enhance the marketing activities of PJSC «Ukrhydroenergo» in accordance with current market trends. To achieve this aim, the following tasks were accomplished: analysis of the theoretical foundations of marketing activities in modern conditions; study of the current marketing system of PJSC «Ukrhydroenergo»; identification of problematic aspects in the functioning of marketing tools; proposal of justified directions for improving the company’s marketing policy; disclosure of the theoretical foundations of marketing activities in the context of the modern market environment, including analysis of its essence, functions, and tasks; consideration of modern approaches to improving marketing activities in line with the latest market trends.
Directions for improving the marketing activities of an enterprise in a dynamic market environment
Керівник роботи: Романуша Юлія Володимирівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки підприємств та менеджменту Навчально-наукового професійно-педагогічного інституту УІПА
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; маркетингова діяльність; цифровий маркетинг; маркетингова стратегія; маркетингові інструменти; ринкове середовище; підвищення ефективності; онлайн-платформа; marketing activities; digital marketing; marketing strategy; marketing tools; market environment; efficiency improvement; online platform