Міжнародні системи та глобальний розвиток : методичні рекомендації до вивчення дисципліни (для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» освітньої програми «Міжнародно‐політична регіоналістика») [Електронний ресурс] - Лиман, Сергій Іванович; Панасенко, Ганна Сергіївна; Lyman, Serhii; Panasenko, Hanna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Методичні рекомендації до вивчення дисципліни розроблено для студентів Навчально-наукового інституту «Каразінський інститут міжнародних відносин та туристичного бізнесу» за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». Видання містить програму, інструктивно-методичні матеріали до семінарських занять, завдання для самостійної роботи, перелік екзаменаційних питань тощо. Матеріали навчально-методичного комплексу мають допомогти студентам під час вивчення актуальних проблем сучасності, закономірностей становлення, функціонування та зміни міжнародних систем, дій та взаємодій міжнародних систем різних рівнів та структур у конкретних проявах в умовах глобального розвитку і в контексті світового політичного процесу.

Methodical recommendations for studying the discipline were developed for students of the educational and scientific institute «Karazin institute of international relations and tourism business» majoring in «International relations, public communications and regional studies». The publication contains the program, instructional and methodical materials for seminar classes, tasks for independent work, a list of exam questions, etc. The materials of the educational and methodological complex should help students when studying current problems of modern times, patterns of formation, functioning and changes of international systems, actions and interactions of international systems of various levels and structures in specific manifestations in the conditions of global development and in the context of the world political process.
International systems and global development : methodological recommendations for the study of the discipline (for students of the second (master's) level of higher education, specialty 291 «International relations, public communications and regional studies» of the educational program «International and political regional studies») [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; SOCIAL SCIENCES::Other social sciences; міжнародні системи; глобальний розвиток; міжнародні відносини; світова політика; дипломатія; international systems; global development; іnternational relations; world politics; diplomacy